Perihal kami

Tracker GPS Peribadi dan komunikator Dua Hala

Dikuasakan oleh Adacode Systems Sdn Bhd

Setakat ini, kira-kira 97% kes kanak-kanak hilang diselesaikan. Walaupun ia mungkin kelihatan penting, statistik PDRM menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 360 kanak-kanak masih hilang, dan kes mereka belum dapat diselesaikan. Kehidupan seorang kanak-kanak masih hidup; dan tidak boleh dikira dari segi ringgit dan deria.

 

Dalam kehidupan seharian kita, kanak-kanak sekolah yang lebih kerap daripada tidak, tidak mempunyai cara berkomunikasi secara langsung dengan ibu bapa mereka; apa dengan mudah alih dan telefon pintar diharamkan dari premis sekolah. Lebih penting lagi, jam pinggir menghantar mereka ke dan memilih mereka dari sekolah, kekal jurang ketika kadang kala lokasi anak tidak pasti atau tidak diketahui.

 

Memperkenalkan adamana ™, penyelesaian IoT mudah alih oleh Adacode Systems Sdn Bhd, sebuah syarikat inovasi teknologi milik Bumiputera tempatan yang berpusat di Kuala Lumpur.

 

adamana ™ boleh dipakai pintar dalam bentuk tag ID pintar bersepadu. Ia adalah pelacak peribadi dan penghantar dua hala melalui rangkaian selular sedia ada.

 

Setiap peranti boleh diuruskan menggunakan aplikasi mudah alih adamana ™; boleh muat turun percuma dari AppStore Google Play atau iOS ‘Android. Peranti berfungsi secara bebas tanpa perlu mempunyai telefon pintar dengan aplikasi berdekatan. Oleh itu, peranti boleh dimonitor dari jauh dari mana-mana bahagian dunia selagi terdapat penerimaan selular. Lokasi peranti diukur melalui GPS / A-GPS, WPS (Sistem Penetapan Wi-Fi) dan LBS (perkhidmatan berasaskan lokasi menara sel), dengan itu memberikan ketepatan hanya beberapa meter untuk sebarang ping lokasi.

 

Di samping itu, peranti ini boleh diprogramkan dengan sehingga lima nombor telefon yang panggilan selular boleh dibuat ke dan dari peranti. Ini memastikan bahawa hanya nombor pra-program yang dapat memantau peranti serta berkomunikasi dengannya.

 

adamana ™ juga dilengkapi dengan ciri keselamatan tambah nilai. Semasa masalah atau kecemasan, butang SOS apabila ditekan, isikan setiap ibu bapa / orang dewasa / guru pemantauan dengan pemberitahuan siren yang memaparkan kedudukan lokasi terkini peranti.

 

adamana ™ juga diperakui dengan CE menandakan Eropah, SIRIM-QAS Malaysia dan POSTEL Indonesia dan juga telah mencatatkan reka bentuk perindustriannya dengan MyIPO.

 

Sebagai sebuah Syarikat Status MSC, Adacode Systems merasa menjadi titik sentuhan pertama infrastruktur yang berkaitan untuk menangani masalah keselamatan kanak-kanak di kepala sekolah. Ia komited untuk terus meneroka inovasi dalam ruang IoT (Internet of Things) dengan tujuan meningkatkan kehidupan seharian kita.

 

“Ketenangan fikiran adalah mengetahui di mana orang yang anda sayangi adalah sepanjang masa, pada bila-bila masa.”